مشاوره روانشانسي ذهن نو
مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

ترس از سگ يا ساينوفوبيا ، در واقع به ترس غير منطقي، شديد و مداوم از هر نژادي از سگ‌ها گفته مي‌شود كه پاسخ اضطرابي فوري ايجاد مي‌كند. همچنين سگ هراسي يكي از انواع اختلالات فوبياي خاص است كه در دسته اختلالات اضطرابي قرار مي‌گيرد. عوامل مختلفي مانند تجربه ناگوار، رفتارهاي آموخته شده و عوامل فردي مي‌تواند در ايجاد اين اختلال نقش داشته باشد. اين بيماران خود مي‌دانند كه ترسشان منطقي نيست، با اين حال قادر به كنترل آن نيستند. خوشبختانه فوبيا درمان پذير بوده و از روش‌هاي گوناگوني براي بهبود مي‌توان بهره برد. در ادامه به علل، علائم و بهترين راهكارهاي درمان سگ هراسي خواهيم پرداخت.

منبع: ترس از سگ | علت و درمان فوبياي سگ يا ساينوفوبيا

ترس از سگ

شدت ترس از سگ ممكن است بسيار زياد باشد و منجر به اضطراب شديد شود. افراد مبتلا به ترس از سگ، ترسي عميق و غيرمنطقي از سگ يا موقعيت‌هايي كه در ارتباط با اين حيوان است، دارند. با گذشت زمان، دايره اين ترس گسترده‌تر خواهد شد. براي مثال فرد از تصوير سگ يا شنيدن كلمه سگ نيز خواهد ترسيد. به دنبال گسترده شدن ترس، فرد رفتارهاي خود را محدودتر مي‌كند تا از مواجهه با سگ‌ها اجتناب ورزد.

چه عواملي باعث ايجاد ترس از سگ مي‌شود؟

فوبياي مربوط به حيوانات، نوع متداولي از هراس‌هاي خاص است. با اين حال، هنوز دقيقا مشخص نيست چه عواملي باعث ايجاد اين فوبيا مي‌شود. اعتقاد بر اين است كه عوامل زير در ايجاد فوبي سگ نقش دارند. بيشتر افراد تجربيات خود را خاص دانشته و نسبت به عوامل مشترك مقاومت دارند. اما متخصصان در طي جلسات گروهي به افراد دچار فوبي سگ نشان دادند كه بسياري از اين افكار و دلايل مشترك هستند. طي مطالعات مختلف عوامل زير در ايجاد فوبي سگ نقش دارند.

تجربيات منفي

فوبياي سگ ممكن است به يك تجربه پريشاني يا ناخوشايند مرتبط باشد. به عنوان مثال، احساس درد ناشي از گاز و حمله سگ يا داشتن واكنش بد واكسن‌هاي حاري مي‌تواند منجر به ترس از سگ‌ها شود.

رفتارهاي آموخته شده

فرد ممكن است بر اساس اطلاعاتي كه دريافت مي‌كند اين ترس را ياد بگيرد. براي مثال مواردي مانند مشاهده ترس والدين از سگ‌ها يا شنيدن اخبار يا هشدارهاي مربوط به “سگ‌هاي وحشي” به فرد مي‌آموزد كه براي محافظت از خود، بايد از سگ‌ها فاصله بگيرد.

عوامل فردي

هركس ترس و اضطراب را به روش خاصي پردازش مي‌كند. برخي از افراد ممكن است به طور طبيعي نسبت به سايرين، آمادگي بيشتري براي واكنش‌هاي اضطرابي نسبت به مسائل داشته باشند. اين دست افراد در برابر اختلالاتي مثل فوبي سگ آسيب پذير تر هستند.

علائم ترس از سگ چيست؟

علائم فوبياي سگ مي‌تواند شامل علائم رواني و جسماني باشد. در صورتي كه تمام اين علائم يا برخي از آن‌ها براي حداقل 6 ماه، در فرد باقي مانده باشد، وي دچار اختلال ترس از سگ يا فوبياي سگ است.

علائم رواني

  • احساس ترس و اضطراب شديد هنگام فكر كردن يا ديدن سگ‌ها
  • فرد با توجه به اين كه از ترس غيرمنطقي خودآگاه است اما احساس اضطراب غيرقابل كنترل دارد
  • اجتناب از موقعيت‌ها و مكان‌هايي كه ممكن است در آنجا سگ وجود داشته باشد

علائم جسماني

  • افزايش ضربان قلب
  • تعريق زياد
  • لرزش
  • گرفتگي يا درد قفسه سينه
  • تنگي نفس
  • سرگيجه
  • حالت تهوع

علائم رفتاري

  • تلاش براي دور شدن و خارج شدن از موقعيتي كه سگ در آن وجود دارد
  • بي قراري در مواجهه با سگ
  • فرياد زدن
  • حبس كردن خود در محيطي امن
  • پرخاشگري به اطرافيان

ترس از سگ در كودكان

كودكان به خوبي بزرگسالان، قادر به بيان احساساتشان نيستند. از طرفي ممكن است آن‌ها نام احساسي كه تجربه مي‌كنند را به خوبي ندانند. علائم ترس از سگ كه در بالا گفته شد، مي‌تواند در كودكان، به صورت بي‌قراري، گريه، بدخلقي و يا ساير علائم ديده شود.

روش‌هاي درمان ترس از سگ

ساينوفوبيا همانند هر فوبياي خاص ديگر به ميزان قابل توجهي به رواندرماني پاسخ مي‌دهد. از همين رو اگر ترس از سگ براي‌تان دردسرساز شده و مي‌خواهيد آن را درمان نماييد، بهتر است به يك روانشناس مراجعه كنيد. رويكردهاي مختلفي وجود دارد كه روانشناسان به كمك آن‌ها در جلسات مشاوره به شما ياري مي‌رسانند تا بر ترس خود غلبه كنيد.

در اين ميان رويكرد شناختي رفتاري و تكنيك‌هاي خاص آن نظير مواجه سازي تدريجي از بيشترين اثربخشي برخوردار است كه در ادامه برخي از آن‌ها را به طور مختصر شرح داده‌ايم.

1- درمان شناختي رفتاري

هدف درمان شناختي رفتاري تغيير شيوه تفكر و رفتار فرد در مورد موضوع ترس است. يك متخصص بهداشت روان به واسطه تكنيك‌هايي با فرد همكاري خواهد كرد تا به وي در درك و مديريت احساس اضطراب كمك كند.

در طول فرآيند درماني، متخصصان اين ايده را در فرد تقويت مي‌كنند كه ترس از زنبور به طور كلي بي خطر است. همچنين ممكن است تمرينات تنفس و ريلكسيشن را به فرد آموزش دهند تا بتوانند با فوبياي زنبور مقابله كنند.

2- مواجهه درماني

همانطور كه از نام اين روش درماني پيداست، قرار گرفتن در معرض محرك استرس زا به صورت تدريجي يا يكباره است. هدف مواجهه درماني اين است كه فرد با گذشت زمان پاسخ خود را تغيير دهد و به فرد در مديريت بهتر احساس اضطراب كمك ‌كند. اين روش درماني اغلب با درمان شناختي رفتاري تركيب مي‌گردد.

3- غرقه سازي از روش‌هاي درمان ترس از سگ

در اين روش، فرد به طور ناگهاني و يكباره با تعداد زيادي سگ، مواجه مي‌شود. اكثر افراد در اين شرايط به دليل ترسي كه احساس مي‌كنند مي‌خواهند موقعيت را ترك كنند. نكته مهم درمان اين است كه نبايد به فرد اجازه ترك محيط داده شود. باقي ماندن فرد در اين شرايط باعث تجربه يكباره اضطراب و درمان خواهد شد.

4- حساسيت زدايي منظم

عواملي نظير غيراخلاقي بودن و مشكلاتي نظير آن، باعث شد تا حساسيت زدايي منظم، بيشتر از غرقه سازي توجه درمانگران را به خود جلب كند. در اين روش به فرد آموزش داده مي‌شود كه با استفاده از تكنيك‌هايي نظير انقباض و انبساط عضلات و يا تكنيك‌هاي تنفس منظم، اضطرابش را كنترل كند. بعد از يادگيري موفقيت آميز اين مسئله، فرد مي‌بايست يك فهرست از عواملي كه باعث ترس مي‌شوند، به ترتيب اولويت مشخص كند.

در مرحله سوم، درمانگر فرد را با موضوعي كه كمترين ترس را در وي ايجاد مي‌كرده، مواجه مي‌كند و فرد بايد بر اساس تكنيك‌هايي كه آموزش ديده، با اضطرابش مقابله كند. هنگامي كه وي توانست، اضطرابش را در اين مرحله كنترل كند، مرحله بعدي فهرست به وي ارائه مي شود.

5- واقعيت مجازي

استفاده از تكنولوژي واقعيت مجازي در سال‌هاي اخير، توجه بسياري را به خود جلب كرده است. در اين تكنيك فرد با استفاده از واقعيت مجازي با موضوع ترسش رو‌به‌رو مي‌شود. با توجه به امكانات واقعيت مجازي كه باعث مي‌شوند فرد تصور كند در همان محيط قرار گرفته، وي احساس مي‌كند واقعا در ميان سگ‌ها قرار دارد. استفاده از واقعيت مجازي، باعث مي‌شود كه فرد با امنيت بيشتري با موضوع ترس مواجه شود. تحقيقات روانشناسي نشان مي‌دهد كه استفاده از اين تكنولوژي به اندازه مواجهه واقعي سودمند است.

6- دارو درماني

داروها معمولاً براي درمان فوبياي خاص استفاده نمي‌شوند. با اين حال، در برخي موارد، آن‌ها ممكن است به صورت كوتاه مدت براي كمك به كاهش علائم اضطراب كمك كننده باشند. عمدتا از داروهاي بنزوديازپين نظير آلپرازولام و يا لورازپام كه نوعي آرام بخش و داروي ضد اضطراب هستند براي افراد مبتلا به فوبي خاص استفاده مي‌شود. همچنين داروهاي بتا بلوكر، مي‌تواند برخي از علائم جسمي مانند فشار خون بالا و ضربان قلب را كاهش دهد.

چه زماني بايد به مشاور مراجعه كرد؟

متاسفانه دريافت خدمات روانشناختي چندان مورد توجه افراد قرار نگرفته است. از اين رو تنها وقتي علائم به بالاترين حدش مي‌رسد به دنبال درمان و درمانگر مي روند. در اين مرحله روند درمان طولاني تر و پرهزينه تر خواهد بود. در حالي كه هر چه ترس از سگ زودتر براي درمان اقدام شود، سريع تر درمان خواهد شد. بنابراين با توجه به نشانه هاي ذكر شده بهتراست از خود درماني اجتناب كرده و به متخصص روانپزشكي يا روانشناسي مراجعه نماييد.

سخن آخر

براي درمان اختلالي مثل فوبياي سگ شما حتما بايد ابتدا براي تشخيص و علت يابي به متخصص مراجعه نماييد. همانطور كه گفته شد ريشه هاي رواني ترس از سگ مانع از تغيير خود خواسته اوضاع مي شود. بنابراين حتما بايد به كمك متخصص در صدد يافتن ريشه هاي ترس‌تان برآييد. سپس با تمرينات و ممارست در درمان موفق به غلبه بر ترس از سگ خواهيد شد. به طوري كه در تمام بخش هاي زندگي تان آن را لمس خواهيد كرد.

براي دستيابي به متخصصين مجرب كافي است به مراكزي مثل ذهن نو مراجعه نماييد. ذهن نو موسسه با سابقه چندين و چند ساله در زمينه خدمات روانشناختي است. شما با خيالي آسوده مي توانيد از با تجربه ترين روانشناسان خدمات مشاوره دريافت نماييد. پس كافي است با شماره هاي درج شده تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه ترس از سگ مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: ترس از سگ | علت و درمان فوبياي سگ يا ساينوفوبيا

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/11/30  ] [ ۰۸ ] [ newmiind ] [ ]

ترس از موش يا موسوفوبيا (Musophobia)، در واقع به ترس غيرمنطقي، شديد و مداوم از هر نوع موشي گفته مي‌شود كه پاسخ اضطرابي فوري ايجاد مي‌كند. همچنين موش هراسي يكي از انواع اختلالات فوبياي خاص است كه در دسته اختلالات اضطرابي قرار مي‌گيرد. عوامل مختلفي مانند تجربه ناگوار، رفتارهاي آموخته شده و عوامل فردي مي‌تواند در ايجاد اين اختلال نقش داشته باشد.

اين بيماران خود مي‌دانند كه ترس‌شان منطقي نيست، با اين حال قادر به كنترل آن نيستند. خوشبختانه فوبيا درمان پذير بوده و از روش‌هاي گوناگوني براي بهبود مي‌توان بهره برد. در ادامه به علل، علائم و بهترين راهكارهاي درمان موش هراسي خواهيم پرداخت. براي آشنايي با ساير انواع فوبياي حيوانات كليك كنيد.

منبع: ترس از موش | علائم ، علل و 6 روش درمان فوبياي موش

تعريف ترس از موش

شدت ترس از موش ممكن است بسيار زياد باشد و منجر به اضطراب شديد شود. افراد مبتلا به ترس از موش، ترسي عميق و غيرمنطقي از موش يا موقعيت‌هايي كه در ارتباط با اين حيوان است، دارند. با گذشت زمان، دايره اين ترس گسترده‌تر خواهد شد. براي مثال فرد از تصوير موش يا شنيدن كلمه موش نيز خواهد ترسيد. به دنبال گسترده شدن ترس، فرد رفتارهاي خود را محدودتر مي‌كند تا از مواجهه با موش‌ اجتناب ورزد.

چه عواملي باعث ايجاد ترس از موش مي‌شود؟

فوبياي مربوط به حيوانات، نوع متداولي از هراس‌هاي خاص است. با اين حال، هنوز دقيقا مشخص نيست چه عواملي باعث ايجاد اين فوبيا مي‌شود. اعتقاد بر اين است كه عوامل زير در ايجاد فوبي موش نقش دارند.

تجربيات منفي

فوبياي موش ممكن است به يك تجربه پريشاني يا ناخوشايند مرتبط باشد. به عنوان مثال، احساس درد ناشي از گاز و حمله موش يا تجربه بيماري ناشي از موش‌ها مثل طاعون مي‌تواند منجر به ترس از موش‌ها شود.

رفتارهاي آموخته شده

فرد ممكن است بر اساس اطلاعاتي كه دريافت مي‌كند اين ترس را ياد بگيرد. براي مثال مواردي مانند مشاهده ترس والدين از موش‌ها يا شنيدن اخبار يا هشدارهاي مربوط به “موش‌هاي خياباني” به فرد مي‌آموزد كه براي محافظت از خود، بايد از موش‌ها فاصله بگيرد.

عوامل فردي

هركس ترس و اضطراب را به روش خاصي پردازش مي‌كند. برخي از افراد ممكن است به طور طبيعي نسبت به سايرين، آمادگي بيشتري براي واكنش‌هاي اضطرابي نسبت به مسائل داشته باشند.

علائم و نشانه هاي ترس از موش چيست؟

علائم فوبياي موش مي‌تواند شامل علائم رواني و جسماني باشد. در صورتي كه تمام اين علائم يا برخي از آن‌ها براي حداقل 6 ماه، در فرد باقي مانده باشد، وي دچار اختلال ترس از موش يا فوبياي موش است.

علائم رواني

  • احساس ترس و اضطراب شديد هنگام فكر كردن يا ديدن موش‌ها
  • فرد با توجه به اين كه از ترس غيرمنطقي خودآگاه است اما احساس اضطراب غيرقابل كنترل دارد
  • اجتناب از موقعيت‌ها و مكان‌هايي كه ممكن است در آنجا موش وجود داشته باشد

علائم جسماني

  • افزايش ضربان قلب
  • تعريق زياد
  • لرزش
  • گرفتگي يا درد قفسه سينه
  • تنگي نفس
  • سرگيجه
  • حالت تهوع

 

ترس از موش در كودكان

كودكان به خوبي بزرگسالان، قادر به بيان احساساتشان نيستند. از طرفي ممكن است آن‌ها نام احساسي كه تجربه مي‌كنند را به خوبي ندانند. علائم ترس از موش كه در بالا گفته شد، مي‌تواند در كودكان، به صورت بي‌قراري، گريه، بدخلقي و يا ساير علائم ديده شود.

 

روش‌هاي درمان ترس از موش

ساينوفوبيا همانند هر فوبياي خاص ديگر به ميزان قابل توجهي به رواندرماني پاسخ مي‌دهد. از همين رو اگر ترس از موش براي‌تان دردسرساز شده و مي‌خواهيد آن را درمان نماييد، بهتر است به يك روانشناس مراجعه كنيد. رويكردهاي مختلفي وجود دارد كه روانشناسان به كمك آن‌ها در جلسات مشاوره به شما ياري مي‌رسانند تا بر ترس خود غلبه كنيد.

در اين ميان رويكرد شناختي رفتاري و تكنيك‌هاي خاص آن نظير مواجه سازي تدريجي از بيشترين اثربخشي برخوردار است كه در ادامه برخي از آن‌ها را به طور مختصر شرح داده‌ايم. براي آشنايي با بهترين روش‌هاي درمان اضطراب شديد كليك كنيد.

درمان شناختي رفتاري

هدف درمان شناختي رفتاري تغيير شيوه تفكر و رفتار فرد در مورد موضوع ترس است. يك متخصص بهداشت روان به واسطه تكنيك‌هايي با فرد همكاري خواهد كرد تا به وي در درك و مديريت احساس اضطراب كمك كند.

در طول فرآيند درماني، متخصصان اين ايده را در فرد تقويت مي‌كنند كه ترس از زنبور به طور كلي بي خطر است. همچنين ممكن است تمرينات تنفس و ريلكسيشن را به فرد آموزش دهند تا بتوانند با فوبياي زنبور مقابله كنند.

بيشتر بخوانيد : درمان قطعي فوبيا

مواجهه درماني

همانطور كه از نام اين روش درماني پيداست، قرار گرفتن در معرض محرك استرس زا به صورت تدريجي يا يكباره است. هدف مواجهه درماني اين است كه فرد با گذشت زمان پاسخ خود را تغيير دهد و به فرد در مديريت بهتر احساس اضطراب كمك ‌كند. اين روش درماني اغلب با درمان شناختي رفتاري تركيب مي‌گردد.

غرقه سازي از روش‌هاي درمان ترس از موش

در اين روش، فرد به طور ناگهاني و يكباره با تعداد زيادي موش، مواجه مي‌شود. اكثر افراد در اين شرايط به دليل ترسي كه احساس مي‌كنند مي‌خواهند موقعيت را ترك كنند. نكته مهم درمان اين است كه نبايد به فرد اجازه ترك محيط داده شود. باقي ماندن فرد در اين شرايط باعث تجربه يكباره اضطراب و درمان خواهد شد.

حساسيت زدايي منظم

عواملي نظير غيراخلاقي بودن و مشكلاتي نظير آن، باعث شد تا حساسيت زدايي منظم، بيشتر از غرقه سازي توجه درمانگران را به خود جلب كند. در اين روش به فرد آموزش داده مي‌شود كه با استفاده از تكنيك‌هايي نظير انقباض و انبساط عضلات و يا تكنيك‌هاي تنفس منظم، اضطرابش را كنترل كند. بعد از يادگيري موفقيت آميز اين مسئله، فرد مي‌بايست يك فهرست از عواملي كه باعث ترس مي‌شوند، به ترتيب اولويت مشخص كند.

در مرحله سوم، درمانگر فرد را با موضوعي كه كمترين ترس را در وي ايجاد مي‌كرده، مواجه مي‌كند و فرد بايد بر اساس تكنيك‌هايي كه آموزش ديده، با اضطرابش مقابله كند. هنگامي كه وي توانست، اضطرابش را در اين مرحله كنترل كند، مرحله بعدي فهرست به وي ارائه مي شود. براي آشنايي با جديدترين روش هاي درمان استرس كليك كنيد.

واقعيت مجازي

استفاده از تكنولوژي واقعيت مجازي در سال‌هاي اخير، توجه بسياري را به خود جلب كرده است. در اين تكنيك فرد با استفاده از واقعيت مجازي با موضوع ترسش رو‌به‌رو مي‌شود. با توجه به امكانات واقعيت مجازي كه باعث مي‌شوند فرد تصور كند در همان محيط قرار گرفته، وي احساس مي‌كند واقعا در ميان موش‌ها قرار دارد. استفاده از واقعيت مجازي، باعث مي‌شود كه فرد با امنيت بيشتري با موضوع ترس مواجه شود. تحقيقات روانشناسي نشان مي‌دهد كه استفاده از اين تكنولوژي به اندازه مواجهه واقعي سودمند است.

دارو درماني

داروها معمولاً براي درمان فوبياي خاص استفاده نمي‌شوند. با اين حال، در برخي موارد، آن‌ها ممكن است به صورت كوتاه مدت براي كمك به كاهش علائم اضطراب كمك كننده باشند. عمدتا از داروهاي بنزوديازپين نظير آلپرازولام و يا لورازپام كه نوعي آرام بخش و داروي ضد اضطراب هستند براي افراد مبتلا به فوبي خاص استفاده مي‌شود. همچنين داروهاي بتا بلوكر، مي‌تواند برخي از علائم جسمي مانند فشار خون بالا و ضربان قلب را كاهش دهد.

سخن آخر

براي درمان اختلالي مثل فوبياي موش شما حتما بايد ابتدا براي تشخيص و علت يابي به متخصص مراجعه نماييد. همانطور كه گفته شد ريشه هاي رواني ترس از موش مانع از تغيير خود خواسته اوضاع مي شود. بنابراين حتما بايد به كمك متخصص در صدد يافتن ريشه هاي ترس‌تان برآييد. سپس با تمرينات و ممارست در درمان موفق به غلبه بر ترس از موش خواهيد شد. به طوري كه در تمام بخش هاي زندگي تان آن را لمس خواهيد كرد.

براي دستيابي به متخصصين مجرب كافي است به مراكزي مثل ذهن نو مراجعه نماييد. ذهن نو موسسه با سابقه چندين و چند ساله در زمينه خدمات روانشناختي است. شما با خيالي آسوده مي توانيد از با تجربه ترين روانشناسان خدمات مشاوره دريافت نماييد. پس كافي است با شماره هاي درج شده تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه ترس از موش مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: ترس از موش | علائم ، علل و 6 روش درمان فوبياي موش

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/11/11  ] [ ۰۸ ] [ newmiind ] [ ]

ترس از سوسك يا باگوفوبيا bugophobia، در واقع به ترس غيرمنطقي، شديد و مداوم از هر نوع سوسك گفته مي‌شود كه پاسخ اضطرابي فوري ايجاد مي‌كند. همچنين سوسك هراسي يكي از انواع فوبيا خاص است كه در دسته اختلالات اضطرابي قرار مي‌گيرد. عوامل مختلفي مانند تجربه ناگوار، رفتارهاي آموخته شده و عوامل فردي مي‌تواند در ايجاد اين اختلال نقش داشته باشد. اين بيماران خود مي‌دانند كه ترسشان منطقي نيست، با اين حال قادر به كنترل آن نيستند. خوشبختانه فوبيا درمان پذير بوده و از روش‌هاي گوناگوني براي بهبود مي‌توان بهره برد. در ادامه به علل، علائم و بهترين راهكارهاي درمان سوسك هراسي خواهيم پرداخت. براي آشنايي با ساير انواع فوبياي حيوانات كليك كنيد.

منبع: ترس از سوسك يا باگوفوبيا | علائم و 6 روش درمان فوبياي سوسك

ترس از سوسك

شدت ترس از سوسك ممكن است بسيار زياد باشد و منجر به اضطراب شديد شود. افراد مبتلا به ترس از سوسك، ترسي عميق و غيرمنطقي از سوسك يا موقعيت‌هايي كه در ارتباط با اين حشره است، دارند.

با گذشت زمان، دايره اين ترس گسترده‌تر خواهد شد. براي مثال فرد از تصوير سوسك يا شنيدن كلمه سوسك نيز خواهد ترسيد. به دنبال گسترده شدن ترس، فرد رفتارهاي خود را محدودتر مي‌كند تا از مواجهه با سوسك‌ها اجتناب ورزد.

علت ايجاد ترس از سوسك

فوبياي مربوط به حشرات، نوع متداولي از هراس‌هاي خاص است. با اين حال، هنوز دقيقا مشخص نيست چه عواملي باعث ايجاد اين فوبيا مي‌شود. اعتقاد بر اين است كه عوامل زير در ايجاد فوبي سوسك نقش دارند.

تجربيات منفي

فوبياي سوسك ممكن است به يك تجربه پريشاني يا ناخوشايند مرتبط باشد. به عنوان مثال، احساس انزجار ناشي از حركت سوسك بر روي دست يا پاها مي‌تواند منجر به ترس از سوسك‌ها شود.

رفتارهاي آموخته شده

فرد ممكن است بر اساس اطلاعاتي كه دريافت مي‌كند اين ترس را ياد بگيرد. براي مثال مواردي مانند مشاهده ترس والدين از سوسك‌ها يا شنيدن اخباري مثل هجوم سوسك‌ها به شهر به دليل گرماي بيش از حد به فرد مي‌آموزد كه براي محافظت از خود، بايد از سوسك‌ها فاصله بگيرد.

عوامل فردي

هركس ترس و اضطراب را به روش خاصي پردازش مي‌كند. برخي از افراد ممكن است به طور طبيعي نسبت به سايرين، آمادگي بيشتري براي واكنش‌هاي اضطرابي نسبت به مسائل داشته باشند.

علائم و نشانه هاي ترس از سوسك

علائم فوبياي سوسك مي‌تواند شامل علائم رواني و جسماني باشد. در صورتي كه تمام اين علائم يا برخي از آن‌ها براي حداقل 6 ماه، در فرد باقي مانده باشد، وي دچار اختلال ترس از سوسك يا فوبياي سوسك است.

علائم رواني

  • احساس ترس و اضطراب شديد هنگام فكر كردن يا ديدن سوسك‌ها
  • فرد با توجه به اين كه از ترس غيرمنطقي خودآگاه است اما احساس اضطراب غيرقابل كنترل دارد
  • اجتناب از موقعيت‌ها و مكان‌هايي كه ممكن است در آنجا سوسك وجود داشته باشد

علائم جسماني

  • افزايش ضربان قلب
  • تعريق زياد
  • لرزش
  • گرفتگي يا درد قفسه سينه
  • تنگي نفس
  • سرگيجه
  • حالت تهوع

ترس از سوسك در كودكان

كودكان به خوبي بزرگسالان، قادر به بيان احساساتشان نيستند. از طرفي ممكن است آن‌ها نام احساسي كه تجربه مي‌كنند را به خوبي ندانند. علائم ترس از سوسك كه در بالا گفته شد، مي‌تواند در كودكان، به صورت بي‌قراري، گريه، بدخلقي و يا ساير علائم ديده شود.

روش‌هاي درمان ترس از سوسك

باگوفوبيا همانند هر فوبياي خاص ديگر به ميزان قابل توجهي به رواندرماني پاسخ مي‌دهد. از همين رو اگر ترس از سوسك براي‌تان دردسرساز شده و مي‌خواهيد آن را درمان نماييد، بهتر است به يك روانشناس مراجعه كنيد. رويكردهاي مختلفي وجود دارد كه روانشناسان به كمك آن‌ها در جلسات مشاوره به شما ياري مي‌رسانند تا بر ترس خود غلبه كنيد.

در اين ميان رويكرد شناختي رفتاري و تكنيك‌هاي خاص آن نظير مواجه سازي تدريجي از بيشترين اثربخشي برخوردار است كه در ادامه برخي از آن‌ها را به طور مختصر شرح داده‌ايم. براي آشنايي با بهترين روش‌هاي درمان اضطراب شديد كليك كنيد.

1. درمان شناختي رفتاري

هدف درمان شناختي رفتاري تغيير شيوه تفكر و رفتار فرد در مورد موضوع ترس است. يك متخصص بهداشت روان به واسطه تكنيك‌هايي با فرد همكاري خواهد كرد تا به وي در درك و مديريت احساس اضطراب كمك كند.

در طول فرآيند درماني، متخصصان اين ايده را در فرد تقويت مي‌كنند كه ترس از زنبور به طور كلي بي خطر است. همچنين ممكن است تمرينات تنفس و ريلكسيشن را به فرد آموزش دهند تا بتوانند با فوبياي زنبور مقابله كنند.

2. مواجهه درماني

همانطور كه از نام اين روش درماني پيداست، قرار گرفتن در معرض محرك استرس زا به صورت تدريجي يا يكباره است. هدف مواجهه درماني اين است كه فرد با گذشت زمان پاسخ خود را تغيير دهد و به فرد در مديريت بهتر احساس اضطراب كمك ‌كند. اين روش درماني اغلب با درمان شناختي رفتاري تركيب مي‌گردد.

3. غرقه سازي از روش‌هاي درمان ترس از سوسك

در اين روش، فرد به طور ناگهاني و يكباره با تعداد زيادي سوسك، مواجه مي‌شود. اكثر افراد در اين شرايط به دليل ترسي كه احساس مي‌كنند مي‌خواهند موقعيت را ترك كنند. نكته مهم درمان اين است كه نبايد به فرد اجازه ترك محيط داده شود. باقي ماندن فرد در اين شرايط باعث تجربه يكباره اضطراب و درمان خواهد شد.

4. حساسيت زدايي منظم

عواملي نظير غيراخلاقي بودن و مشكلاتي نظير آن، باعث شد تا حساسيت زدايي منظم، بيشتر از غرقه سازي توجه درمانگران را به خود جلب كند. در اين روش به فرد آموزش داده مي‌شود كه با استفاده از تكنيك‌هايي نظير انقباض و انبساط عضلات و يا تكنيك‌هاي تنفس منظم، اضطرابش را كنترل كند. بعد از يادگيري موفقيت آميز اين مسئله، فرد مي‌بايست يك فهرست از عواملي كه باعث ترس مي‌شوند، به ترتيب اولويت مشخص كند.

در مرحله سوم، درمانگر فرد را با موضوعي كه كمترين ترس را در وي ايجاد مي‌كرده، مواجه مي‌كند و فرد بايد بر اساس تكنيك‌هايي كه آموزش ديده، با اضطرابش مقابله كند. هنگامي كه وي توانست، اضطرابش را در اين مرحله كنترل كند، مرحله بعدي فهرست به وي ارائه مي شود. براي آشنايي با جديدترين روش هاي درمان استرس كليك كنيد.

5. واقعيت مجازي

استفاده از تكنولوژي واقعيت مجازي در سال‌هاي اخير، توجه بسياري را به خود جلب كرده است. در اين تكنيك فرد با استفاده از واقعيت مجازي با موضوع ترسش رو‌به‌رو مي‌شود. با توجه به امكانات واقعيت مجازي كه باعث مي‌شوند فرد تصور كند در همان محيط قرار گرفته، وي احساس مي‌كند واقعا در ميان سوسك‌ها قرار دارد. استفاده از واقعيت مجازي، باعث مي‌شود كه فرد با امنيت بيشتري با موضوع ترس مواجه شود. تحقيقات روانشناسي نشان مي‌دهد كه استفاده از اين تكنولوژي به اندازه مواجهه واقعي سودمند است.

6. دارو درماني

داروها معمولاً براي درمان فوبياي خاص استفاده نمي‌شوند. با اين حال، در برخي موارد، آن‌ها ممكن است به صورت كوتاه مدت براي كمك به كاهش علائم اضطراب كمك كننده باشند. عمدتا از داروهاي بنزوديازپين نظير آلپرازولام و يا لورازپام كه نوعي آرام بخش و داروي ضد اضطراب هستند براي افراد مبتلا به فوبي خاص استفاده مي‌شود. همچنين داروهاي بتا بلوكر، مي‌تواند برخي از علائم جسمي مانند فشار خون بالا و ضربان قلب را كاهش دهد.

نظر مشاوران درباره ترس از سوسك

ترس از سوسك با توجه به علل ايجاد كننده و شدت آن با روش هاي مختلفي درمان مي شود. متاسفانه بسياري از مراجعان پس از تشديد بيماري به دنبال درمان مي‌گردند. بيمارهايي مثل فوبيا و ترس از سوسك زمينه‌اي براي ابتلا به ساير انواع اختلالات‌اضطرابي هستند. پس عدم توجه به درمان به مرور شرايط رواني و جسمي شما را بدتر خواهد كرد. پيش از آن كه عملكرد كاري و اجتماعي شما دستخوش تغييراتي شود، توصيه مي كنيم براي درمان مراجعه كنيد. در موراد خفيف و متوسط جلسات درمان 5 الي 10 جلسه خواهد بود. اما در موارد شديد، بنا به تشخيص متخصص بايد در جلسات درمان حضور پيدا كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه ترس از سوسك مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: ترس از سوسك يا باگوفوبيا | علائم و 6 روش درمان فوبياي سوسك

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/11/7  ] [ ۱۹ ] [ newmiind ] [ ]

روش‌هاي درمان فوبيا يكي از قديمي‌ترين موضوعاتي ست كه در روانشناسي مطرح شده است. فوبيا به معناي يك ترس بيمارگونه و غيرمنطقي از يك موضوع مي‌باشد. موضوع ترس مي‌تواند هر چيزي باشد و از حيوانات گرفته تا ارتفاع و يا رانندگي را شامل شود. آنچه باعث دريافت تشخيص ابتلا به بيماري فوبيا مي‌شود عدم تناسب ميان شدت ترس فرد با واقعيت بيروني است. اگرچه فوبي­ها يكي از انواع اختلالات رواني هستند كه در طي اين سال‌ها به‌خوبي شناخته شده و پژوهش‌هاي بسياري نيز روي آن‌ها صورت گرفته است بااين‌حال مكاتب درماني مختلف در روانشناسي، راجع به دلايل ايجاد و نحوه درمان فوبيا با يكديگر اختلاف دارند. ما در اين مطلب راه‌هاي مختلف درمان فوبيا و مزايا و معايب هريك از آن‌ها را بررسي خواهيم كرد.

منبع : 

درمان فوبيا

روش هاي برترين روانشناس براي درمان فوبي

درمان فوبي

درمان فوبيا | روش هاي برترين روانشناس براي درمان فوبي

مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو خدمات 

 

مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

 

مشاوره تلفني - مشاوره تلفني خانواده - مشاوره تلفني ازدواج - مشاوره تلفني خيانت - مشاوره تلفني كودك - مشاوره تلفني جنسي - مشاوره تلفني ترك اعتياد - مشاوره شغلي تلفني - مشاوره تلفني تحصيلي - مشاوره حضوري - مشاوره خانواده - مشاوره ازدواج - مشاوره خيانت - مشاوره كودك - مشاوره جنسي - مشاوره ترك اعتياد - مشاوره شغليمشاوره تحصيلي

از جمله مهمترين موضوعاتي كه شما بايد بر روي آن ها 

ترك ترياك - ترك متادون - ماده مخدر گل - ترك ترامادول - تربيت كودك - تست اعتياد - ترك اعتياد - درمان استرس - درمان اضطراب - درمان افسردگي - علائم افسردگي - روانشناسي كودك - ملاك انتخاب همسر 

 

 

 

فوبيا چيست؟

فوبيا يا ترس مرضي نام يك اختلال رواني است كه باعث مي‌شود فرد نسبت به يك موضوع مشخص ترسي غيرمنطقي را تجربه كند. اگرچه بيمار از غيرمنطقي بودن ترس خود آگاه است بااين‌حال در شرايط مواجهه با موضوع ترس معمولاً نمي‌تواند خود را كنترل كند و از روبه‌رويي با پديده‌اي كه از آن مي‌ترسد به‌شدت اجتناب مي‌كند. موضوع ترس فرد مي‌تواند هر چيزي باشد. شايع‌ترين انواع فوبي­ها معمولاً فوبي حيوانات، ارتفاع، خون و جراحت و يا ترس از قرار گرفتن در مكان‌هاي بسته هستند. بر اساس پژوهش‌هاي صورت گرفته ترس‌هاي مرضي يا فوبيا يكي از اختلالات شايع است كه در هر سني احتمال بروز آن وجود دارد.

 

نشانه‌هاي ابتلا به فوبيا

از كجا بدانيم فردي به بيماري فوبيا مبتلا شده؟ اصلي‌ترين شاخصه ابتلا به بيماري فوبيا وجود يك ترس شديد از موضوعي خاص است كه براي حداقل 6 ماه ادامه پيدا كرده باشد. اين ترس مي‌بايست به حدي باشد كه فرد از مواجهه با موضوع ترس به‌شدت اجتناب كند و حتي حاضر شود از بسياري موقعيت‌ها به خاطر عدم مواجهه با موضوع ترس اجتناب كند. با توجه به خاصيت فراگيري فوبيا نشانه‌هاي ترس فرد به‌تدريج به تمامي موضوعاتي كه با پديده اوليه به نوعي ارتباط داشته باشند نيز تعميم پيدا مي‌كند. براي مثال فردي كه از يك حيوان خاص مي‌ترسد. احتمالاً علاوه بر مواجهه با خود حيوان در شرايطي كه با تصوير يا فيلمي از اين حيوان مواجه شود و يا اسم آن را بشنود نيز نشانه‌هاي اضطراب را بروز خواهد داد. به‌طوركلي مي‌توان نشانه‌هاي ابتلا به فوبيا را در موارد زير خلاصه كرد.

  • فرد براي مدت حداقل 6 ماه از يك موضوع مشخص (حيوان، ارتفاع، رانندگي، خون و جراحت و…) مي‌ترسد.
  • فرد به‌شدت از مواجهه با موضوع ترس اجتناب مي‌كند و در صورت مواجهه نشانه‌هاي اضطراب مانند تپش قلب، تنگي نفس، لرزش يا حتي غش كردن را نشان خواهد داد.
  • اگرچه فرد به غيرمنطقي بودن موضوع ترس خود اذعان دارد بااين‌حال نمي‌تواند با ترس خود مبارزه كند.
  • به اين نكته توجه داشته باشيد كه ترس‌هاي فوبيك در كودكان ممكن است به دليل ناتواني آن‌ها در تشخيص و بيان احساساتشان، به‌صورت بيقراري و تغييرات خلقي يا هر نشانه غيرمعمول رفتاري ديگر در مواجهه با موضوع ترس خود را نشان بدهد.

 

تماس با مشاور

چرا بايد براي درمان فوبيا اقدام كنيم؟

پيش از آنكه راجع به روش‌هاي مختلف در درمان فوبيا صحبت كنيم بهتر است به اين سؤال پاسخ دهيم كه چه الزام و اهميتي براي درمان فوبيا وجود دارد. بسياري از افراد مبتلا به اين بيماري با ترس خود به نوعي كنار مي‌آيند و به همين خاطر ضرورتي براي درمان آن احساس نمي‌كنند. اجتناب از مواجهه با موضوع ترس باعث مي‌شود كه آن‌ها از احساس اضطراب و تنش‌هاي مربوط به اين بيماري در امان باشند و درنتيجه دليلي براي درمان وجود نخواهد داشت.

دلايل بسياري براي الزام به درمان فوبيا وجود دارد كه مهم‌ترين آن‌ها فراگير بودن ترس‌هاي مرضي است. درصورتي‌كه شما براي درمان ترس خود اقدام نكنيد اين ترس به‌تدريج تعميم پيدا كرده و مسائل بسياري را در حيطه خود قرار مي‌دهد. براي مثال ترس از موش باعث مي‌شود كه شما به‌تدريج از ديدن فيلم يا تصوير و حتي شنيدن نام موش نيز دچار وحشت شويد. علاوه بر اين ترس از موش مي‌تواند تعميم بيشتري پيدا كرده و تمامي حيوانات و پديده‌هاي مشابه با موش را نيز دربر بگيرد.

در كنار تعميم پيدا كردن ترس‌هاي فوبيك دليل ديگري كه براي درمان اين بيماري وجود دارد خللي است كه در روند معمول زندگي شما ايجاد خواهد كرد. براي مثال فردي كه از موش‌ها مي‌ترسد احتمالاً از راه رفتن در پياده‌روهاي كنار جداول اجتناب مي‌كند. اين فرد ممكن است به ديدن برخي از دوستان يا اقوام نرود زيرا از وجود موش در خانه آن‌ها هراس دارد. موضوعاتي ازاين‌دست معمولاً براي بيماران مبتلا به فوبي آشنا هستند و آن­ها از موقعيت‌هاي بسياري به دليل عدم مواجهه با موضوع ترسشان اجتناب مي‌كنند. با توجه به آنچه گفته شد روانشناسان معمولاً توصيه مي‌كنند كه فرد براي درمان فوبيا اقدام نمايد و پيش از شدت گرفتن اين ترس آن را از بين ببرد.

درمان فوبيا | درمان‌هاي رفتاري

شيوه‌هاي متفاوتي از درمان براي افراد مبتلا به ترس‌هاي مرضي وجود دارد كه هريك از آن‌ها مي‌توانند با توجه به وضعيت و شرايط مشخصي مفيد باشند. ما در ادامه به انواع روش‌هاي درمان فوبيا اشاره خواهيم كرد اما در اين قسمت درمان‌هاي رفتاري بيماري فوبيا را با يكديگر بررسي مي‌كنيم.

تكنيك‌هاي رفتاري در درمان فوبيا كارآمدترين و پراستفاده‌ترين روش هستند. بر اساس تحقيقات صورت گرفته اكثريت درمان‌هايي كه از روش‌هاي رفتاري براي درمان فوبيا استفاده مي‌كنند موفق بوده و حتي نتيجه آن براي طولاني‌مدت و بدون بازگشت نشانه‌ها در فرد باقي خواهد ماند.

باور زيربنايي در روش‌هاي درمان رفتاري فوبي اين است كه فرد مبتلا معمولاً به دنبال يك تجربه تلخ مانند تصادف رانندگي و يا حمله حيوانات دچار ترس مي‌شود. آن‌ها معمولاً در ساير موارد مواجهه با موضوع ترس به‌سرعت از آن اجتناب مي‌كنند و به همين خاطر فرصت تجربه اين مسئله كه الزاماً قرار نيست بازهم اتفاق تلخي رخ دهد را از دست خواهند داد. درنتيجه هدف اصلي تمامي روش‌هاي رفتاري اين است كه بيمار را با موضوع ترسش مواجه كنند تا او به اين باور برسد كه دليلي براي ترس و انتظار بروز يك واقعه هولناك وجود ندارد. در ادامه اصلي‌ترين روش‌هاي رفتاري براي درمان فوبيا را با يكديگر بررسي خواهيم كرد.

حساسيت‌زدايي منظم

در اين روش ابتدا به فرد آموزش داده مي‌شود تا از طريق تمريناتي مثل ريلكسيشن يا آرام‌سازي توانايي كنترل اضطراب را پيدا كند. سپس درمانگر و بيمار با كمك هم فهرستي از موقعيت‌هاي ترسناك را تهيه مي‌كنند. براي مثال فردي كه از مار مي‌ترسد احتمالاً كمترين ميزان ترس را در شرايطي تجربه مي‌كند كه نام اين حيوان را مي‌شنود و بيشترين ميزان ترس نيز مربوط به تماس پوستي خواهد بود. سپس درمانگر از اولين مورد فهرست محرك‌ها را به بيمار ارائه كرده و او مي‌بايست با كمك آنچه در تمرينات آرام‌سازي آموخته اضطراب خود را كنترل كند. هنگامي‌كه بيمار توانايي كنترل اضطراب را پيدا كرد، مرحله بعدي فهرست به وي ارائه مي‌شود.

غرقه­‌سازي

در روش غرقه­‌سازي برخلاف حساسيت‌زدايي فرد به‌تدريج و به‌صورت سلسله مراتبي با موضوع ترس مواجه نمي‌شود بلكه به‌يك‌باره او را با موضوع اصلي مواجه مي‌كنند و اجازه اجتناب يا فرار به او داده نمي‌شود. پس از مدتي اضطراب فرد از بين رفته و بيماري او درمان مي‌شود.

استفاده از واقعيت مجازي

در شرايطي كه امكان مواجهه حضوري با موضوع ترس وجود نداشته باشد استفاده از واقعيت مجازي تا حد زيادي كمك‌كننده خواهد بود. در اين شرايط فرد با استفاده از تكنولوژي واقعيت مجازي خود را در مواجهه با موضوع ترس احساس مي‌كند و از اين طريق بيماري وي درمان مي‌شود. نتايج پژوهش‌ها نشان مي‌دهد كه اين روش درماني نيز درست به‌اندازه مواجهه‌هاي حضوري مفيد خواهد بود.

درمان فوبيا با درمان شناختي-رفتاري

يكي ديگر از روش‌هاي موفق درزمينهٔ درمان فوبيا استفاده از روش‌هاي شناختي يا شناختي-رفتاري است. در اين شيوه علاوه بر كمك گرفتن از تكنيك‌هاي رفتاري كه در بالا گفته شد باورها و تصورات اشتباه فرد نيز موردبررسي قرار مي‌گيرد و فرد متوجه خطاهاي منطقي كه باعث ترس وي مي‌شوند خواهد شد.

درمان فوبيا با روانكاوي

نظريه روانكاوان در ارتباط با درمان فوبيا شايد يكي از قديمي‌ترين و يا حتي اولين نظريه در اين زمينه باشد بااين‌حال به دليل پيچيدگي‌هاي اين درمان و زمان زيادي كه براي آن صرف مي‌شود معمولاً از اين شيوه براي درمان فوبيا استفاده نمي‌شود. روانكاوان و ازجمله فرويد معتقدند كه فوبيا درواقع يك اضطراب نمادين ناشي از ترسي است كه فرد در ضمير ناهشيار تجربه مي‌كند. بااين‌حال به دليل اينكه مشكلات اخلاقي مانع از بيان ترس واقعي فرد مي‌شود او به‌صورت ناهشيار ترس خود را بر موضوع ديگري منتقل مي‌كند كه به لحاظ نمادين مشابه موضوع ترس اصلي است.

معروف‌ترين نمونه درمان فوبيا به‌وسيله روانكاوي كودكي به نام هانس است كه در حقيقت دچار ترس و نفرت از پدر بوده است؛ اما به دليل غيراخلاقي بودن اين موضوع و همچنين وابستگي هانس به مراقبت والدين، ذهن كودك اين ترس را در ناهشيار سركوب كرده و آن را بر اسب منتقل مي‌نمايد؛ زيرا اسب به‌صورت نمادين مي‌تواند نشان دهنده قدرت بدني بالاي پدر باشد.

براي درمان با اين شيوه بيمار بايد مدت نسبتاً طولاني را تحت درمان روانكاوي قرار بگيرد تا به‌تدريج نسبت به مشكلاتش آگاهي پيدا كند. روانكاوان معتقدند كه در صورت آگاهي يافتن فرد از علت بيماري وي درمان خواهد شد و نيازي به آموزش نكات ديگر به او نيست. بااين‌حال همان‌طور كه گفته شد اين درمان به دليل پيچيدگي‌ها و زمان زيادي كه براي بهبودي نياز دارد معمولاً مورداستفاده قرار نمي‌گيرد.

درمان فوبيا با دارودرماني

يكي از بحث‌برانگيزترين مسائل درزمينهٔ درمان فوبيا استفاده از داروهاست. اگرچه معمولاً براي كنترل اضطراب فرد از داروها و به‌ويژه داروهاي ضد اضطراب يا آرام‌بخش استفاده مي‌شود اما بايد دانست كه داروها قدرت درمان اين بيماري را ندارند؛ آن‌ها صرفاً مي‌توانند در شرايطي كه فرد مجبور به مواجهه با ترس‌هاي خود است از شدت بروز علائم اضطرابي بكاهند. به همين خاطر روانشناسان توصيه مي‌كنند در حين اقدام براي درمان فوبيا و به‌ويژه استفاده از روش‌هاي رفتاري از داروها استفاده نكنيد؛ زيرا تجربه ميزان مشخصي از اضطراب براي بهبود بيماري فرد لازم است.

سؤالات متداول

1. بهترين روش درمان فوبيا چيست؟

بر اساس پژوهش‌هاي صورت گرفته استفاده از تكنيك‌هاي رفتاري در درمان فوبيا نتايج موفق بسياري را به همراه داشته است.

2. آيا داروها مي‌توانند در درمان فوبيا اثربخش باشند؟

داروهاي ضد اضطراب صرفاً مي‌توانند علائم بيماري را كاهش دهند اما قدرت درمان و از بين بردن نشانه‌ها را ندارند. براي از بين بردن كامل نشانه ها بايد براي درمان اضطراب نزد روانشناس مراجعه كنيد.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه فوبيا مي‌توانيد از طريق شماره _ با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس بگيريد.

شماره تماس ذهن نو

 

منبع : درمان فوبيا

امتیاز:
بازدید: 19
برچسب:
:
[ 1399/8/18  ] [ ۰۹ ] [ newmiind ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
  • مشاوره روانشناسی
  • مشاوره روانشناسی ذهن نو
  • ذهن نو
  • تست روانشناسی کیومایند
  • کلینیک تخصصی کودک
  • سن استعدادیابی کودک
  • استعدادیابی کودک دو ساله
  • استعدادیابی کودک سه ساله
  • استعدادیابی کودک چهار ساله
  • استعدادیابی کودک تهران
  • آموزش سکس
  • قرص تاخیری
  • علائم اعتیاد
  • مشاوره آنلاین روانشناسی
  • مشاوره تلفنی
  • مشاوره تلفنی خانواده
  • مشاوره تلفنی ازدواج
  • مشاوره تلفنی خیانت
  • مشاوره تلفنی کودک
  • مشاوره تلفنی جنسی
  • مشاوره تلفنی ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی تلفنی
  • مشاوره تلفنی تحصیلی
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره کودک
  • مشاوره جنسی
  • مشاوره ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی
  • مشاوره تحصیلی
  • ترک اعتیاد
  • ترک متادون
  • ترک ترامادول
  • ترک شیشه
  • ترک شیره
  • ترک حشیش
  • ترک هروئین
  • ترک تریاک
  • ترک ماریجوانا
  • درمان استرس
  • درمان اضطراب
  • علائم اعتیاد به متادون
  • علائم اعتیاد به ترامادول
  • علائم اعتیاد به تریاک
  • علائم اعتیاد به هروئین
  • علائم اعتیاد به شیشه
  • علائم اعتیاد به کوکائین
  • ماریجوانا
  • علائم اعتیاد به حشیش
  • علائم اعتیاد به شیره
  • علائم اعتیاد به کراک
  • قالب وبلاگ
    نظرسنجی
    لینک های تبادلی
    فاقد لینک
    تبادل لینک اتوماتیک
    لینک :
    خبرنامه
    عضویت لغو عضویت
    پيوندهای روزانه
    لينكي ثبت نشده است
    پنل کاربری
    نام کاربری :
    پسورد :
    عضویت
    نام کاربری :
    پسورد :
    تکرار پسورد:
    ایمیل :
    نام اصلی :
    آمار
    امروز : 0
    دیروز : 0
    افراد آنلاین : 8
    همه : 0
    چت باکس
    موضوعات وب
    موضوعي ثبت نشده است
    امکانات وب